prague-old-town_001

11 Najkrajších miest v Prahe na fotenie svadobných portrétov

 

Najkrajšie miesta na svadobné fotenie: Praha

Svadobné fotografie, sú spomienkou na celý život. O ich atmosfére z veľkej časti rozhoduje lokalita, v ktorej vzniknú. Ak sa budete brať v Prahe, máte z polovice vyhrané. Krásnych fotogenických miest je tu viac než dosť.

 

Karlov most

Karlov most je jedno z najnavštevovanejších miest Prahy. Denne po ňom prejdú tisícky turistov. Jediná časť dňa, kedy si na  môžete urobiť svadobné fotografie bez množstva cudzích ľudí, je skoro ráno, najlepšie pri svitaní. Za neopakovateľnú atmosféru to ale stojí.

 

Staré mesto

Staré mesto je pomerne veľká lokalita, ktorá ponúka prekrásne, romantické a tajomné zákutia starých uličiek. Nájdete v nich mohutné kamenné steny kostolov, sklenené výklady luxusných obchodov, ale aj záhrady. Aj tu platí, že fotiť sa je lepšie v skorých ranných hodinách, kedy je mesto prázdne.

 

Nábrežie

Rieka Vlatava, ktorá preteká centrom mesta, ponúka jedinečný priestor. Okrem vodnej hladiny, môžu tvoriť kulisu svadobných fotografií tiež prekrásne biele labute a slávne pražské pamiatky v pozadí. Najkrajšie snímky sa vám pravdepodobne podaria pri svitaní alebo pri západe slnka.

 

Park na Letnej

Letná je pomerne veľký priestor, ktorý otvára výhľad na historické centrum Prahy. Jedno z najkrajších miest je pri Hanavskom pavilóne. Toto miesto už síce tiež objavili turisti, ale rozhodne ich tu nie je toľko ako v centre. Síce musíte vyjsť malý kúsok do kopca, ale do areálu sa dostanete aj autom takmer úplne k cieľu.

 

Záhrady Pražského hradu

Záhrady pod Pražským hradom sú naozaj unikátnym miestom pre svadobné fotenie. Ido o kaskádovito postavené záhrady vo svahu. V jednom z najspokojnejších miest v centre Prahy môžete stráviť hodiny, pričom vás len zriedka vyruší iný svadobný pár či malá skupinka turistov. Dôvod, prečo je tu tak málo ľudí, je vstupné. Za osobu zaplatíte 100 Kč, teda necelé 4 eurá. Navyše je potrebné zaplatiť poplatok asi 40 eur za svadobné fotenie v areáli.

 

Areál Pražského hradu

Samotný areál Pražského hradu je tiež možné využiť na svadobné fotenie. Odporúčame však vyhnúť sa hlavným návštevným hodinám, teda od 9:00 do 16:00. V tomto čase je navyše vstup do areálu Hradu strážený bezpečnostnými kontrolami. Po sedemnástej hodine sa areál značne vyprázdni. Naviac je po tejto hodine zadarmo prístupná aj Zlatá ulička, pred ktorou si počas dňa musíte vystáť dlhý rad.

 

Vrtbovská záhrada

Ďalším z prekrásnych miest pre svadobné fotenie je Vrtbovská záhrada na Malej Strane. Hoci je na priamej spojnici medzi Karlovým mostom a Pražským hradom, väčšina turistov ju prehliadne. Jej vstup je totiž skrytý za dlhým prejazdom do vnútrobloku. Akonáhle do Vrtbovskej záhrady vstúpite, ocitnete sa v barokovom skvoste. Dokonale udržiavaný park, krásne historické sochy, majestátne schodisko, jazierka, kvitnúce záhony a úžasný výhľad na Pražský hrad, kostol sv. Mikuláša a Staré mesto. Za svadobné fotenie si príplatíte približne 24 eur.

 

Loreta a Nový svet

Kúsok od Pražského hradu sú ďalšie dve zaujímavé miesta. Historický kostol Loreta môže byť krásnou kulisou svadobných fotiek. Hneď vedľa sa nachádza lokalita zvaná Nový svet. Je to turistami doteraz neobjavené miesto, ktoré ponúka pokoj pre svadobné fotenie v nádherných starých uličkách.

 

 

Strahov a Petřín

Na ďalšom vŕšku nad Prahou sa týči Strahovský kláštor so záhradami a tiež vrch Petřín s jeho dominantou Petřínsku rozhľadňou. Celá oblasť Petřína je zaujímavá a ponúka ďalšie neopakovateľné pohľady a zákutia, ktorá svadobným fotografiám dodajú atmosféru.

Grébovka (Havlíčkove sady)

Keď opustíte turistami exponované centrum, môžete sa vypraviť na svadobné fotenie i do Havlíčkových sadov v Prahe 2. Sú známe tiež pod názvom Grébovka. Sú tu cestičky, stromy, kríky, lavičky, schodisko, trávniky, fontány, ale hlavne Grotta. Je to umelá jaskyňa s barokovou výzdobou a fontánou so sochou Neptúna. Priamo v Grote samotnej sa často odohrávajú aj svadobné obrady.

 

 

Břevnovský kláštor

Břevnovský kláštor je dosť ďaleko od bežného turistického ruchu, preto nie je problém tu vytvoriť svadobné fotografie kedykoľvek počas dňa. Navyše je to miesto prístupné zadarmo. Areál kláštora ponúka veľa možností – záhrada, vysoké živé ploty, oranžéria s fontánou a veľký kostol. Výhodou je, že ak pri fotení vysmädnete, môžete sa zastaviť v tunajšom pivovare.

 

 

Praha je bohatá na fotogenické lokality a v tomto meste ich nájdete ešte omnoho viac. Z ďalších môžeme spomenúť napríklad pražskú botanickú záhradu v Tróji, Strelecký ostrov, Žofín, staré Židovské mesto či Haštatskú štvrť.

Zdieľajte článok

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Každá nevesta je jedinečná a má iné nároky na to, ako by mal byť jej svadobný deň zdokumentovaný.